Yrityslaina vertailu

Haaveiletko yrittäjyydestä? Vai oletko jo yrittäjä, ja haluaisit toteuttaa kauan suunnittelemasi investoinnin, mutta rahoittaja tai investointienkeli puuttuu? Lue sivustoltamme lisää siitä, miten voit rahoittaa yrityksesi toimintaa. Kerromme sinulle missä tilanteissa yritys saattaa tarvita luottoa sekä siitä, mistä yrityslainaa voi hakea. Vertaile sivustollamme eri luotonmyöntäjien lainoja ja voit löytää juuri sinun yrityksellesi sopivan lainan helposti ja nopeasti lainavertailutyökalumme avulla.

Yrityslainojen vertailu on tärkeää

Yrityslainat kannattaa aina vertailla tarkasti, sillä lainojen korot, kulut sekä maksuehdot voivat vaihdella lainoja myöntävien yritysten välillä merkittävästi. Tekemällä tarkan vertailun voit säästää pitkällä tähtäimellä merkittävästi rahaa!

 

Lisätietoja yrityslainoista

Saatat tarvita uuden yrityksen perustamista varten ulkopuolista rahoitusta. Tai sitten yrityksesi on toiminut jo pidempään, mutta juuri nyt olisi sopiva aika laajentaa tai tehdä muuten suurempia investointeja. Kuitenkaan suuremmankaan yrityksen käytössä olevat varat eivät välttämättä yksistään riitä investoinnin kattamiseen, vaan lainanotto on aiheellista.

Yrityksen perustaminen

Yrityksen aloitusvaiheessa yrittäjälle koituu monenlaisia kuluja ja toisinaan omaa alkupääomaa ei ole tarpeeksi kattamaan yrityksen perustamistoimenpiteitä sekä alkuinvestointeja. Tarvitset ehkä toimitiloja, tuotantovälineitä sekä myytävien tuotteiden varastoa. Vaikka myisitkin vain omaa osaamistasi ja asiantuntijapalveluita, joitakin kuluja sinulle kuitenkin varmasti tulee, ennen kuin yrityksesi alkaa tuottaa tulosta.

Tee kunnollinen suunnitelma ja kartoita myös mahdolliset asiakkaasi, jotta voit olla varma toiminnan kannattavuudesta. Kassavirtalaskelman laatiminen auttaa rahan tarpeen suunnittelussa ja budjetointi suurempien hankintojen kohdalla kannattaa tehdä kunnolla. Ota laskelmassa huomioon myös oma yrittäjätulon tarpeesi, sillä vaikka nollatuloksella saisit maksettua yrityksen laskut, omia henkilökohtaisia menojasi sillä ei vielä kateta. Tässä suunnittelussa sinua auttaa sekä yrityksen että henkilökohtaisen budjetin laatiminen.

Yrityksen ostaminen

Yritystoiminnan aloittaminen on mahdollista myös esimerkiksi sukupolvenvaihdoksen kautta tai ostamalla jo toiminnassa oleva yrityksen. Vaikka sukupolvenvaihdoksessa toiminta siirtyy itselle omilta vanhemmilta, sille kuitenkin määritellään kauppahinta ja tapahtumasta koituu myös yleensä veroseuraamuksia. Lisäksi toiminta saattaa vaatia heti alkuunsa parannuksia ja investointeja etenkin, jos kalusto on jo iäkästä tai varastoarvoa pitää nostaa toiminnan ajan tasalle saattamiseksi. Tällöin lainaraha tulee usein kyseeseen.

Toiminnan voi aloittaa myös ostamalla jo valmiiksi toimivan yrityksen vieraalta omistajalta. Tällöin kannattaa investoida asiantuntija-apuun ja huolehtia, että kaikki tehtävät sopimukset ja yrityksen kirjanpito ovat kunnossa. Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, että toiminta on ollut kannattavaa viimeisinä toimintavuosina ja tulos positiivinen. Toimivaa yritystä hankkiessasi ostat ehkä kalustoa, varastoa ja toimitiloja Lisäksi hinta saattaa muodostua myös erilaisista immateriaalioikeuksista, jolloin maksat esimerkiksi oikeuksista, asiakkaista, tietokannoista tai tuotemerkistä. Hyvin menestyvän yrityksen toiminnan jatkaminen saattaakin vaatia merkittävää alkupääomaa.

Investoinnit

Toiminnassakin oleva yritys saattaa kaivata ulkopuolista rahoitusta. Ehkä olet laajentamassa toimintaasi ja lisäämässä vaikka uuden tuotantolinjan tai haarakonttorin. Tarvitset lisää työntekijöitä ja palkat sekä sivukulut tulee maksaa jo paljon ennen kuin tuotteista on ehtinyt kertyä voittoa. Tällöin lainarahoitus on tärkeässä osassa yrityksen kasvun kannalta. Tai saatat tarvita uutta kalustoa vaikka yllättäen rikki menneiden laitteiden tilalle, jolloin rahoitusta tarvitaan nopeasti tuotannon ja palveluiden ketjun takaamiseksi. Investointeja tehdessä kannattaa aina laatia rahoitussuunnitelma sekä budjetti, joista käy ilmi, miten paljon lainarahaa tarvitaan hankinnan tekemiseen ja millä aikavälillä investointi tuottaa takaisin otetun lainan ja siihen liittyvät rahoituskulut.

Mistä yrityslainaa voi saada?

Pankit, sijoituslaitokset sekä muut erilaiset rahoitusyhtiöt auttavat yrittäjää, olipa lainan tarve suuri tai pieni. Suurempaa lainaa varten saatat tarvita vakuuksia, mutta täysin vakuudettomiakin lainoja on saatavilla. Aivan kuin yksityislainoja, myös yrityslainaa voi hakea suoraan netistä ilman jonotteluja puhelimessa tai konttoreissa. Täytät vain lomakkeen ja saat tarjouksia useilta eri luotontarjoajilta.

Erilaiset yrityslainat

Eri rahoitusyhtiöt tarjoavat erilaisia yritysluottoja. Niitä on tarjolla pienistä pikalainoista ja vakuudettomista yritysluotoista aina suurempia investointeja varten tarkoitettuihin vakuudellisiin lainoihin. Pikalainat ja muut vakuudettomat lainat ovat helppoja, mutta kannattaa kiinnittää huomiota niiden korkoihin ja muihin ehtoihin. Myös takaisinmaksuajat vaihtelevat eri lainojen välillä, joten mieti minkälaiseen maksuaikatauluun yrityksesi on valmis sitoutumaan ja ota tämä huomioon lainaa valitessasi. Yrittäjä voi ottaa myös itse lainaa yksityishenkilönä ja investoida tämän rahan omaan yritykseensä.

Yrityslaina tarpeen mukaan

Oman yrityksesi tarve määrittelee sen, minkälaista lainaa se tarvitsee. Lainatyyppi, lainan takaisinmaksuaika sekä nostettava lainasumma riippuvat yrityksesi lähtökohdista. Aloittava yrittäjä saattaa tarvita vain toimistolaitteita sekä toimitilat, joiden hankkimiseen voi ottaa pienen vakuudettoman yrityslainan ja maksaa sen melko nopeallakin aikataululla takaisin. Toisaalta suurempiakin investointeja varten on olemassa erilaisia lainoja, joilla yrityksen tulevaisuudenvisioista on mahdollista tehdä totta.

Yrityslainojen vertailu kannattaa!

Vaikka jotkut yrityslainat voivat vaikuttaa periaatteessa samanlaisilta, ehdot saattavat erota paljonkin eri lainojen välillä. Tästä syystä lainoja, korkoja ja maksuehtoja kannattaa vertailla keskenään ennen lainapäätöksen tekemistä. Voit tehdä vertailun helposti ja nopeasti sivustollamme. Voit selata eri luotonantajien tietoja sivuillamme ja tehdä huomioita siitä, miten ne poikkeavat toisistaan.

Vertaillessasi eri lainoja kiinnitä huomiota kuukausikoron lisäksi vuosikorkoon. Lisäksi eri lainojen avausmaksut ja tilinhoitoon liittyvät kulut saattavat poiketa toisistaan oleellisesti. Ota myös huomioon se, että oman yrityksesi tiedot ja sille arvioitu maksukyky vaikuttavat korkoihin. Kannattaakin pyytää tarjous, jolloin saat tietoosi juuri niistä ehdoista, joilla sinun yrityksesi on mahdollista saada luottoa.

Yksityiskohtaisempaa tietoa juuri sinun yrityksellesi sopivasta lainasta saat, kun teet lainavertailun. Täytä tiedot lomakkeelle ja saat tarjouksia eri luottolaitoksilta. Voit rauhassa vertailla niiden ominaisuuksia, ehtoja sekä korkoja ennen päätöksen tekemistä. Kun olet löytänyt juuri oikean lainan, voit hyväksyä sen helposti vastaamalla tarjoukseen ja rahat ovat nopeasti käytettävissäsi yrityksen hankintoihin.

Onko yrityslainan saamiselle kriteereitä?

Yrityksille on usein asetettu erilaisia kriteereitä lainan saamiseksi. Vaikka ne noudattelevatkin saman tyyppistä kaavaa, eri luotonantajien ehdot poikkeavat toisistaan. Tietyn tyyppisen yrityksen voikin olla helpompaa saada lainaa tietyiltä luotonmyöntäjiltä. Ehdot saattavat liittyä yrittäjän omiin ominaisuuksiin tai sitten yritykseen liittyviin yksityiskohtiin. Määrällisesti pienempi pikaluotto on usein helpompi saada kuin suurempi investointilaina, mutta tiettyjä asioita edellytetään myös pientenkin lainojen kohdalla.

Yrittäjä

Yrityslaina tulee yrityksen nimiin ja sillä rahoitetaan yksinomaan yrityksen kuluja. Kuitenkin yrityksen taustalla on aina yrittäjä, joka lainaa hakee. Yrittäjän tulotiedot, kokemus yritystoiminnasta ja yrittäjyydestä ovat tärkeitä. Myös luottotietojen tulee olla kunnossa, jotta pienemmänkin luoton myöntämistä voidaan puoltaa. Lisäksi, vaikka yrittäjä voi olla käytännössä myös alaikäinen, lainaa voi saada vain täysi-ikäinen. Joillakin luotonmyöntäjillä on tätäkin korkeampi ikäraja luoton saamiseksi.

Yritys

Myös yrityksen, jolle luottoa haetaan, on oltava vakavarainen ja sen talouden ja kirjanpidon tulee olla kunnossa. Monesti yksityiskohtaisen liiketoimintasuunnitelman laatiminen auttaa yrityksen taloudellisen tilanteen selvittämisessä. Kassavirtalaskelma osoittaa milloin ja miten paljon rahaa yritykseen virtaa ja onko sillä mahdollisista sesongeista aiheutuvia tappiollisia kausia näköpiirissään. Kunnollinen suunnitelma ja budjetointi auttavat lainarahoituksen suunnittelussa.

Kenelle yrityslaina sopii?

Yrityslainaa voivat hakea kaikenlaiset yritykset aina yksinyrittäjistä suuriin valtakunnallisiin tai kansainvälisiin tekijöihin saakka. Yrityslaina voi olla välttämätön, jotta yritystoiminnan saa ylipäätään polkaistua käyntiin, mutta sillä voi rahoittaa myös myöhempiä investointeja. Tärkeintä on, että lainalle on selkeä tarve ja yrityksellä on suunnitelma siitä, miten laina tullaan maksamaan takaisin. Jos laskelmat täsmäävät, yrityksesi voi helposti päästä toteuttamaan haaveilemasi laajan markkinointikampanjan tai hankkia uutta kalustoa, teknologiaa tai vaikka työvoimaa.